MESAZH NË 10 TË DARKËS NGA SHEFI? Mos iu përgjigj! Do shkatërrosh jetën personale – AlpeGossip
MESAZH NË 10 TË DARKËS NGA SHEFI? Mos iu përgjigj! Do shkatërrosh jetën personale

MESAZH NË 10 TË DARKËS NGA SHEFI? Mos iu përgjigj! Do shkatërrosh jetën personale

Herën tjetër nëse shefi juaj ju dërgon një email në orën 22:00, injoroni atë. Shkenca është në anën tuaj.

Hulumtuesit në Universitetin Lehigh, Virginia Tech dhe Colorado State kanë gjetur se kontrollimi i emaileve të punës pas orëve jo vetëm që rrit ankthin e punonjësve dhe problemet shëndetësore, por gjithashtu shkakton kërdi në marrëdhëniet e tyre personale dhe në jetën e shtëpisë.

Gjetjet, të botuara në Akademinë e Menaxhimit, më së miri i bëjnë thirrje personave që janë në dispozicion të shefave të tyre, ndikon negativisht në shëndetin e partnerit dhe në perceptimet e kënaqësisë martesore.

Gazeta gjithashtu arrin në përfundimin se nuk ka rëndësi se sa kohë pas orarit punonjësi shpenzon në të vërtetë duke iu përgjigjur emaileve: Pritshmëria e thjeshtë e të pasurit për të monitoruar kutinë në hyrje është e mjaftueshme për të nervozuar partnerin tuaj.

Studiuesit rekomandojnë trajnimin e vëmendjes për të ndihmuar në zvogëlimin e ankthit. Por studimi arrin në përfundimin se përgjegjësia është mbi punëdhënësit, të cilët duhet të vendosin të mos dërgojnë email-it jashtë orarit të punës dhe të lejojnë punën me kohë të pjesshme dhe të komunikojnë qartë pritjet e ngarkesës së punës.