MËSOJINI TANI/ 4 pika presioni që e detyrojnë metabolizmin të përshpejtojë humbjen e peshës – AlpeGossip
MËSOJINI TANI/ 4 pika presioni që e detyrojnë metabolizmin të përshpejtojë humbjen e peshës

MËSOJINI TANI/ 4 pika presioni që e detyrojnë metabolizmin të përshpejtojë humbjen e peshës

Akupresioni është një formë e lashtë e masazhimit të disa pikave në trupin tuaj për të ndihmuar me rrjedhën e energjisë, sipas një teorie tradicionale mjekësore kineze. Duke shtypur disa nga pikat meridiane të energjisë në trupin tuaj, ju mund ta nxitni përsëri rrjedhën e energjisë dhe të ndihmoni trupin tuaj të funksionojë më mirë.

Kjo praktikë është gati 2.000 vjeçare dhe përvoja e shumë njerëzve dëshmon se mund të ndihmojë edhe me humbjen e peshës.

Ne do ju paraqesim 13 pika presioni që ndihmojnë për të rivendosur rrjedhën e energjisë në organet që prekin humbjen e peshës. Bëni këtë masazh të thjeshtë në baza ditore dhe trupi juaj do t’ju falenderojë.

Një nga rregullat më të rëndësishme kur bëhet akupresioni është të jeni të qetë dhe të relaksuar. Para se të filloni rutinën, bëni disa ushtrime të frymëmarrjes për të bërë që oksigjeni të rrjedhë përmes trupit tuaj

Fillimi i muskujve tuaj trapez

Kjo pikë është e vendosur në shpinë ku qafa juaj takon shpatullën tuaj dhe është drejtpërdrejt në përputhje me gjoksin tuaj. Ushtroni presion në këtë vend për një minutë, pastaj përsërisni në anën e kundërt të trupit tuaj. Përsëriteni çdo ditë.

Ura e hundës: Shikoni në pasqyrë, dhe gjeni pikën e akupresionit midis syve tuaj dhe urës së hundës. Vendosni presion në zonën që çon nga syri në drejtim të urës së hundës.

Kraharori: Kjo zonë e vendosur në gjoksin tuaj, është një tjetër pikë akupresioni që mund t’ju ndihmojë të riktheni energjinë dhe të humbni peshë. Shtypni njësinë e treguar për një minutë. Përsëriteni çdo ditë.

 

Veshi: Pika midis veshit dhe tëmthit është ajo që kërkoni. Aplikoni presion dhe masazhojeni për një minutë.