MJAFT E TORTURUAT VETEN NËPËR DOKTOR/ Ja sëmundjet që kurohen duke hequr glutenin nga dieta – AlpeGossip
MJAFT E TORTURUAT VETEN NËPËR DOKTOR/ Ja sëmundjet që kurohen duke hequr glutenin nga dieta

MJAFT E TORTURUAT VETEN NËPËR DOKTOR/ Ja sëmundjet që kurohen duke hequr glutenin nga dieta

Por, për fat të keq, shumë njerëz as nuk e kuptojnë me vite se janë të ndjeshëm ndaj

Rreth 1 në 133 amerikanë vuajnë nga një formë e  intolerancës ndaj glutenit. ushqimeve që përmbajnë gluten.

Nëse përjetoni më shumë se pesë  nga 8 shenjat e mëposhtme, duhet të shqetësoheni për atë që po i bëni organizmit tuaj ! Gluteni është rrënja e problemeve të mëposhtme, transmeton “Living”.

  1. Sistemi i tretjes

Shumë probleme të aparatit të tretjes lidhen me intolerancën e glutenit. Gazrat, dhimbja e barkut ose fryrja janë shenjat më të zakonshme, por ndodh të përjetoni edhe diarre ose kapsllëk.

  1. Keratosis Pilaris

Keratosis pilaris, ndryshe njohur si lëkura e pulës  është e lidhur me intolerancën ndaj glutenit.

  1. Mungesë përqëndrimi

Nëse ndiheni sikur truri juaj është i mjegulluar ose i lodhur pas ngrënies së një vakti, atëherë kjo mund të jetë shenjë e intolerancës! E gjithë kjo gjendje shkaktohet sepse trupi juaj është duke punuar fort për të eleminuar një substancë të dëmshme, e cila merr nga energjia juaj normale.

  1. Diagnoza e një sëmundje autoimune

Nëse jeni diagnostikuar me një sëmundje autoimune dhe po përjetoni disa nga simptomat e tjera që kemi përmendur, e gjithë rrënja e problemit mund të jetë toleranca e ulët e organizmit ndaj glutenit.

  1. Shëndeti mendor

Çështjet neurologjike, si neuropatia periferike, epilepsia, depresioni, ankthi dhe ADHD, mund të jenë të gjitha të lidhura me intolerancën e glutenit.

  1. Steriliteti

Intoleranca e glutenit mund të shkaktojë inflamacion dhe ndryshime në ekuilibrin e hormoneve. Kur një person i ndjeshëm ndaj glutenit ha gluten, trupi ndryshon dhe kjo gjë që mund ta bëjë më të vështirë riprodhimin – qoftë mashkull apo femër.

  1. Migrena

Intolerancat e ushqimit ndryshojnë nga personi në person. Në fakt, reagimi juaj ndaj ushqimeve të ndryshme, si çokollata ose gluteni, mund të jetë arsyeja për dhimbjet e forta të kokës.

  1. Lodhja kronike ose Fibromyalgia

Sipas një studimi intoleranca ndaj glutenit  mund të jetë burim i lodhjes kronike ose fibromyalgisë. Për fat të keq, shumë njerëz që janë diagnostikuar me këto probleme kurrë nuk e kuptojnë arsyen rrënjën e problemit.