MOS I HUMBISNI/ Fotot më fantastike të eklipsit të fundit diellor të dekadës – AlpeGossip
MOS I HUMBISNI/ Fotot më fantastike të eklipsit të fundit diellor të dekadës

MOS I HUMBISNI/ Fotot më fantastike të eklipsit të fundit diellor të dekadës

Më 25 ose më 26 dhjetor – në varësi të vendit – ndodhi eklipsi i fundit diellor i vitit dhe i dekadës.

I njohur si eklipsi “i unazës së zjarrit” kjo ngjarje e përvitshme qiellore ndodh kur hëna kalon para diellit, duke mbuluar qendrën e tij dhe duke nxjerrë në pah një unazë të zjarrtë përreth siluetës së satelitit.

Eklipsi mund të vëzhgohej vetëm në zona të caktuara të Indonezisë, Indisë jugore, Omanit dhe Arabisë Saudite. Në vijim gjeni fotot më spektakolare të eklipsit dhe vëzhguesve.

TANJUNG PIAI, MALAJZI

KUWAIT CITY

JAKARTA, INDONEZI

SIAK, INDONEZI

MANASTIRI GANDEN, NË KARNATAKA, INDI

QYTETI PORTUAL SURABAYA NË INDONEZI

HYDERABAD, INDI

DINDIGUL, INDI

Burimi: CNN