“MOS I LANI DHËMBËT…”/ Habit studimi i fundit – AlpeGossip
“MOS I LANI DHËMBËT…”/ Habit studimi i fundit

“MOS I LANI DHËMBËT…”/ Habit studimi i fundit

Shpesh herë njerëzit ndodh që për efekt shpejtësie t’i lajnë dhëmbët menjëherë pasi kanë ngrënë ose pirë diçka. Por askush nuk e kishte menduar se kjo është një mënyrë shumë e dëmshme për dhëmbët tuaj. Sipas një studimi të bërë së fundmi thuhet se duhet t’i lani dhëmbët të paktën 30 minuta pasi kemi konsumuar diçka.

Veçanërisht kërkohet t’i kushtohet vëmendje kur ju keni konsumuar ushqim që ka përmbajtje të lartë acidi. Ushqimet acidike, agrumet, pijet energjike dhe domatet mund të zbusin smaltin e dhëmbëve. Larja e dhëmbëve në këtë fazë mund të përshpejtojë efektin e acideve mbi smaltin tuaj dhe të dëmtojë shtresën nën të.