Mos i prekni kuponat tatimorë me dorë, jepet alarmi: Kanë helm – AlpeGossip
Mos i prekni kuponat tatimorë me dorë, jepet alarmi: Kanë helm

Mos i prekni kuponat tatimorë me dorë, jepet alarmi: Kanë helm

Një studim i fundit ka vënë në alarm njerëzit në gjithë botën për shkak të kuponave tatimorë.
Thuhet se 90% e tyre përmbajnë kimikate të cilat janë shkaktarë për autizmin, diabetin, kancerin dhe një sërë sëmundjesh të tjera.

Kuponët përmbajnë substanca kimike si Bisphenol A (BPA) dhe Bisphenol S (BPS), të cilët reagojnë me receptorët e hormoneve të estrogjenit dhe tiroides.

Ky kontakt i rrezikshëm bëhet shkak për infertilitetin, autizmin, obezitetin, lindjet e parakohshme dhe fillimin e hershëm të pubertetit. BPA dhe BPS i shtohen faturave për ta bërë shkrimin më të errët pa qenë nevoja të përdoret bojë, madje gjenden edhe në shishet plastike të produkteve për bebe.

Administrata Amerikane e Ushqimit e ka ndaluar rreptësisht që BPA-ja të përdoret në produktet për bebe, ndërsa Komisioni Europian do të ndalojë që kimikati të shtohet tek faturat pas vitit 2020.

Normalisht që nuk ju këshillojmë të mos e merrni kuponin, por derisa Komisioni Europian të marrë masa, mundohuni ta prekni me një qese ose letër dhe shmangni kontaktin me produktet ushqimore.