NË LUFTË ME KILOGRAMËT E TEPËRT/ Ja sa gjumë duhet të flini për të humbur peshë – AlpeGossip
NË LUFTË ME KILOGRAMËT E TEPËRT/ Ja sa gjumë duhet të flini për të humbur peshë

NË LUFTË ME KILOGRAMËT E TEPËRT/ Ja sa gjumë duhet të flini për të humbur peshë

Duke qenë se nga vera na ndajnë shumë pak ditë të gjithë jemi duke luftuar që të heqin kilogramët që kemi vënë gjatë stinës së dimrit.

Disa mbajnë dieta e disa bëjnë ushtrime fizike për të ulur peshën.

Por, në disa raste edhe pse mundoheni shumë nuk arrini t’ia dilni që të humbni peshë.

Dhe fajtor për këtë është gjumi. Pra nëse donin të humbni peshë duhet t’i kushtoni një rëndësi të veçantë mënyrës se si flini.

Doktoresha Rizwana Sultana ka thënë se duhet të flemë rreth 8 ose 9 orë nëse duam të humbasim peshë.

Gjithashtu nëse doni të humbi peshë duhet edhe të flini herët dhe mos të rrini zgjuar deri në mesnatë.

E çka mund të thuhet si përfundim është se gjumi luan një rol mjaft thelbësor edhe në humbjen e peshës.