NËSE TRUPI JU KËRKON KARBOHIDRATE DHE ËMBËLSIRA/ Ja çfarë po përpiqet t’ju thotë – AlpeGossip
NËSE TRUPI JU KËRKON KARBOHIDRATE DHE ËMBËLSIRA/ Ja çfarë po përpiqet t’ju thotë

NËSE TRUPI JU KËRKON KARBOHIDRATE DHE ËMBËLSIRA/ Ja çfarë po përpiqet t’ju thotë

Ne të gjithë kemi pasur atë çast të çuditshëm të konfuzionit të përkohshëm. Ju keni larë dhëmbët dhe jeni shtrirë në shtrat, por papritmas ju ka ardhur një dëshirë e papërmbajtshme për të ngrënë ëmbëlsira apo karbohidrate! Nuk janë dëshira të përkohëshme por e kanë një shpjegim:

Çokollata është një nga dëshirat më të shpeshta. “BBC Good Food” tregon se sasia e lartë e magnezit në çokollatë mund të jetë shkak për dëshirat tuaja. Kështu që bëni mirë të bëni një vizitë për të parë nëse trupi juaj ka nevojë për magnez apo jo.

Karamelet: mund të jenë edhe më keq se sa çokollata . Ndoshta keni mangësi në krom, karbon, fosfor, triptofan ose squfur.

Karbohidratet: Ben Greenfield Fitness tregon dëshirat për gjëra të tilla si bukë, makarona dhe ushqime të tjera të rënda të karbohidrateve mund të lidhen me mangësitë e azotit. Mbartja e proteinave mund të ndihmojë në rivendosjen e balancit, kështu që zarzavate me gjethe, arra dhe mishi janë një zgjedhje e mirë.