NGA NGJYRA TEK MPIRJA/ Ja çfarë tregojnë shenjat në duart dhe këmbët tuaja për shëndetin – AlpeGossip
NGA NGJYRA TEK MPIRJA/ Ja çfarë tregojnë shenjat në duart dhe këmbët tuaja për shëndetin

NGA NGJYRA TEK MPIRJA/ Ja çfarë tregojnë shenjat në duart dhe këmbët tuaja për shëndetin

Këmbët dhe duart janë treguesit e jashtëm që ju bëjnë me dije sëmundjen nga e cila vuani. Ato bëjnë që sëmundja të dallohet me sy të lirë dhe bëni mirë të mos i neglizhoni.
Nëse ndjeni sikur ju ‘shpojnë këmbët me gjilpëra’ kjo tregon se ju vuani nga sëmundjet reomatizmale.
Nëse jeni të sëmurë me grip dhe këmbët i keni të ftohta, menjëherë bëni diçka pasi kjo tregon se keni temperaturë.
Ngjyra e zbehtë e duarve është një shenjë e anemisë.
Nëse vini re se gjymtyrët janë dobësuar kjo tregon se diabeti është në hapat e parë të tij.
Mpirjet e gjymtyrëve lidhen menjëherë me lodhjen.