NJË TJETËR SHTET LEGALIZON MARTESAT GAY/ Realizohet dasma e parë – AlpeGossip
NJË TJETËR SHTET LEGALIZON MARTESAT GAY/ Realizohet dasma e parë

NJË TJETËR SHTET LEGALIZON MARTESAT GAY/ Realizohet dasma e parë

Dasma e parë e personave të së njëjtës gjini është realizuar sot në Irlandën e Veriut.

Robyn Peoples, 26 vjeçe dhe Sharni Edwards, 27 vjeçe kurorëzuan dashurinë me martesë në qytetin Andrim.

Dy vajzat vendosën të martoheshin pas gjashtë vitesh histori dashurie. Ligji për martesat e së njëjtës gjini u miratua muajin e kaluar.

Asambleja për ndarjen e pushtetit votoi në favor të martesave të seksit të njëjtë për herë të parë në 15 nëntor, por u bllokua nga DUP i cili përdori një “Peticion të Shqetësimit” për të.

Ligji u ndryshua zyrtarisht në 13 janar, por çiftet duhet të regjistrojnë dasmat e tyre të paktën 28 ditë më parë që të realizoheshin dasmat.