PAGJUMSIA/ Ja çfarë mund të ndodh me personat që flenë më pak se 6 orë – AlpeGossip
PAGJUMSIA/ Ja çfarë mund të ndodh me personat që flenë më pak se 6 orë

PAGJUMSIA/ Ja çfarë mund të ndodh me personat që flenë më pak se 6 orë

Rezultate të papritura dhe alarmante kanë dalë nga një studim i ri amerikan mbi efektet e mungesës së gjumit, të prezantuara në takimin vjetor të ekspertëve të sektorit.

Sipas studimit të Universitetit të Alabamës, rreziqet për iktuse cerebrale rriten katër herë më shumë tek personat që flenë më pak se 6 orë në ditë.

Një tregues ky shqetësues, sidomos përsa i përket individëve të shëndetshëm, atyre me një peshë në normë dhe atyre pa faktorë të tjerë rrezikues.