PASARDHËS NGA E NJËJTA GJINI/ “Shemben” rregullat e riprodhimit – AlpeGossip
PASARDHËS NGA E NJËJTA GJINI/ “Shemben” rregullat e riprodhimit

PASARDHËS NGA E NJËJTA GJINI/ “Shemben” rregullat e riprodhimit

Akademia Kineze e Shkencave ia ka dalë që përmes një eksperimenti të krijojë minj përmes dy nënave.

Shkencëtarët deklaruar se qenit bimaternal- e (2 nëna) janë të shëndetshme dhe gati për të lënë pasardhës.

U provua gjithashtu të realizoheshin pasardhës nga 2 meshkuj, por minjtë ngordhën fill pasi lindën.

Pse u provua diçka e tillë?

Studiuesit po përpiqeshin t’u jepnin përgjigje disa pyetjeve themelore mbi arsyet përse kryejmë marrëdhënie seksuale.

Gjitarët, përfshirë edhe ne arrijnë të lënë pasardhës vetëm përmes riprodhimit seksual. Por për një pjesë tjetër të gjallesave kjo nuk vlen: disa peshq femër, zvarranikë, amfibë dhe zogj shumohen vetë!