PËRPARA OPERACIONIT PËR NDRYSHIMINE GJINISË/ Adoleshentja transgjinore bën një festë për ti dhënë lamtumirën penisit (FOTO) – AlpeGossip
PËRPARA OPERACIONIT PËR NDRYSHIMINE GJINISË/ Adoleshentja transgjinore bën një festë për ti dhënë lamtumirën penisit (FOTO)

PËRPARA OPERACIONIT PËR NDRYSHIMINE GJINISË/ Adoleshentja transgjinore bën një festë për ti dhënë lamtumirën penisit (FOTO)

Zakonisht kur prindërit marrin vesh gjininë e fëmijës së tyre, organizojnë një festë apo një mbledhje familjare për të festuar faktin që do të vijë në jetë një djalë apo vajzë. Përderisa ekziston kjo traditë, mamaja e adoleshentit Jazz Jennings, ka menduar të organizojë një festë të tillë për të, pasi ajo pritet që ti nënshtrohet operacionit për heqjen e penisit. Pra është një celebrim për faktin që po bëhen me vajzë(?). Tema e kësaj feste ka qenë “Lamtumirë penis” dhe kishte këtë tortë:

18 vjeçarja Jennings është një Youtuber-e e suksesshme dhe një aktiviste e të drejtave të LGBT-së, e tani është në pritje që të kryejë oepracionin e ndërrimit të gjinisë. Dhe vërtetë torta mund të ketë formën e penisit që do të heqë, por kjo nuk është një shaka, të paktën sipas mamasë së saj. “E organizova festën dhe detajet si torta, në mënyrë që të mirëpresim ndryshimin e Jazz dhe ta marrim lehtë faktin që do ti nënshtrohet një ndërhyrje të vështirë.”- thote ajo.

Ndërkohë vetë adoleshentja ka thënë se u argëtua shumë, sidomos me faktin që babai i saj u ndje shumë në siklet, edhe pse e ka pranuar këtë zgjedhje. “Për 17 vite e gjysëm kam jetuar në një trup që nuk e kam dashur. Edhe pse nuk e kam pasur problem të kem një penis, jam i lumtur që do ti them lamtumirë. Kështu që le ta presim.”- shprehet Jazz. Okay…