PROBLEME ME TË MBAJTURIT MEND? Filloni të nuhasni këtë bimë – AlpeGossip
PROBLEME ME  TË MBAJTURIT MEND? Filloni të nuhasni këtë bimë

PROBLEME ME TË MBAJTURIT MEND? Filloni të nuhasni këtë bimë

Gjethet e saj janë përdorur në medikamentet zakonore për një kohë të gjatë. Rozmarina kryesisht është e njohur për përmirësimin e kujtesës, transmeton lajmi.net.

Në Greqinë e vjetër, nënshtetasit shpesh vënë degëzat e rozëmarëisë në flokët e tyre kur merrnin vendime të rëndësisë madhore.

Në mbështetje të kësaj, studimet kanë zbuluar se rozmarina përmban një komponent, e cila ndikon në ekstremin e cerebrumit, pjesë e trurit.

Rozëmarina përmban acide normale që ndihmojnë në mbrojtjen e qelizave të trupit dhe ADN-së nga dëmtimi i ekstremit të cerebrumit.

Në një progresion të testeve të një studimi, vaji esencial  i rozmarës nga zgjeroi shanset për t’u siguruar që memoria të forcohej në 60-75% pas nuhatjeve sistematike të bimës.