SA HERË BIEM VËRTET NË DASHURI? Zbuloni çfarë thonë ekspertët… – AlpeGossip
SA HERË BIEM VËRTET NË DASHURI? Zbuloni çfarë thonë ekspertët…

SA HERË BIEM VËRTET NË DASHURI? Zbuloni çfarë thonë ekspertët…

Një studim ka treguar se një person mund të dashurohet të paktën tre herë gjatë jetës së tij. Sidoqoftë, secila prej këtyre marrëdhënieve mund të ndodhë në një këndvështrim të ndryshëm nga ai i mëparshmi dhe secila shërben për një qëllim të ndryshëm.

Dashuria juaj e parë ose fundi përrallor. Dashuria juaj e parë mund të ndodhë në shkollën e mesme. Ajo merr përsipër rininë tonë, përmbush ëndrrat tona dhe ne besojmë se dashuria duhet të duket dhe të ndihet në një mënyrë të caktuar. Ne priremi të besojmë se dashuria jonë e parë do të jetë e fundit, e vetmja dhe ne e bindim veten se kjo është ajo që duhet të jetë dashuria. Kjo lloj dashurie përqendrohet në mënyrën se si të tjerët na perceptojnë dhe jo në atë se si ndihemi në të vërtetë.

Dashuria e dytë është ajo që do ta konsideronit si ‘dashuri e vështirë’. Kjo lloj dashurie na mëson mësimet e vlefshme për veten tonë, sjell dhimbje të mëdha, dhimbje mashtrimi, gënjeshtra dhe humbje. Ne do të besojmë se me këtë dashuri, ne po bëjmë diçka ndryshe, por në realitet, jo! Kjo është ajo dashuri që do të na mësojë se si të rritemi. Kjo dashuri do t’ju bëjë të përjetoni dhimbje dhe atë që ju nevojitet vërtet në marrëdhënien tuaj të ardhshme. Kjo dashuri do të bëhet një cikël, do të përsërisë të njëjtat çështje pa pushim. Ju besoni se çdo herë do të jetë ndryshe dhe do të prisni një rezultat të ndryshëm, por kur të përfundojë ai cikël, do të jeni vetëm më keq. Kjo dashuri shihet si e pashëndetshme dhe jo e pabalancuar. Ajo do të jetë e rrethuar nga drama dhe si shumica, ne e mbajmë atë dramë për çfarëdo arsye, kush e di. Fatkeqësisht, me këtë dashuri, ajo do të sjellë një nevojë për t’i bërë gjërat të funksionojnë në vend që të përqendroheni në vetë marrëdhënien dhe të dini nëse po funksionon.

Dashuria që askush nuk e pret, dashuria që do t’ju befasojë dhe do të bëjë që çdo ide negative që kishim dikur për dashurinë, thjesht të zhduket. Kjo dashuri konsiderohet të jetë ‘dashuria e lehtë’, dashuria që është e thjeshtë dhe pa komplikime. Është dashuria që na vjen kur nuk shikojmë. Kjo dashuri nuk do të jetë e komplikuar si dashuritë tuaja të kaluara. Disa gjëra për të ditur për dashurinë e tretë: 1.) kjo dashuri nuk është ajo që kemi ëndërruar. 2.) Kjo dashuri nuk ndjek asnjë rregull. 3.) Kjo dashuri do të thyejë të gjitha nocionet që kishim për dashurinë tonë më të madhe dhe se si do të dukej ajo. Kjo dashuri jo vetëm që na mëson se si të ndjejmë dashuri, por edhe si të japim dashuri.

Për disa, mund të mos i keni përjetuar ende 3 fazat e ndryshme të dashurisë. Pse? Sepse mund të mos jeni gati për çdo dashuri. Dhe mbani mend, dashuria është një përvojë. Ajo meriton vlerësim dhe përpunim. Pavarësisht nëse jeni pjesë e dashurisë ideale, dashurisë së thyer apo dashurisë së përsosur, do të mësoni diçka për secilën. Nëse keni pasur vetëm një dashuri gjatë jetës tuaj, mos u shqetësoni, është thënë se nuk kërkohet të keni shumë dashuri. Ju jeni udhëtimi juaj dhe është historia juaj e dashurisë.