SEKSI ORAL SHKAKTON KANCER/ Po puthja franceze? – AlpeGossip
SEKSI ORAL SHKAKTON KANCER/ Po puthja franceze?

SEKSI ORAL SHKAKTON KANCER/ Po puthja franceze?

Një virus seksualisht i transmetueshëm, i njohur si HPV mund të shkaktojë kancer oral. Për këtë arsye, njerëzit janë të shqetësuar nëse merren viruse nga puthja franceze apo është një akt i sigurtë.

Doktorët po bëjnë studime dhe nuk e kanë konfirmuar ende këtë gjë.

Prej shumë vitesh është zbuluar se virusi papilloma ose HPV mund të shkaktojë kancer në vulvë, vaginë, penis dhe anus. Gjithashtu mund të shkaktojë një kancer të rrallë në fyt. Ky quhet “kanceroglobina” dhe ka fillluar të përhapet në vendet e Botës së Parë, përfshirë Australinë.

Kanceri i fytit u bë i njohur kur aktori Michael Douglas tha se mendonte se iu shkaktua nga seksi oral.

Kanceri oral prek më shumë meshkujt e moshuar që konsumojnë alkool, cigare dhe neglizhojnë kujdesin për shëndetin. Dhe aktori Douglas u diagnostikua me sëmundjen e rëndë kur ishte rreth të 50-ave.