“SHKOLLA NUK ËSHTË DISKOTEKË!”/ Thirrja e sociologes për veshjet e të rinjve - AlpeGossip
“SHKOLLA NUK ËSHTË DISKOTEKË!”/ Thirrja e sociologes për veshjet e të rinjve

“SHKOLLA NUK ËSHTË DISKOTEKË!”/ Thirrja e sociologes për veshjet e të rinjve

Kjo thirrje u drejtohet prindërve, të cilët janë përgjegjësit kryesorë për mbarëvajtjen e fëmijëve të tyre edhe në aspektin social në shkolla.

Në fakt, ky shqetësim herë pas here ka reagime të ngjashme nga komuniteti i sociologëve në mbarë botën.

Sociologia italiane Chiara Saraceno thotë: “Deri dhjetë vjet më parë askush nuk ëndërronte të shkonte në shkollë apo në universitet me shapka me gisht. Dallimi në mes plazhit dhe shkollës duhet të ruhet.

Nuk është problem se sa është treguar lëkura, por që dikush duhet të paraqitet në një mënyrë të ndryshme sipas vendit që ai frekuenton. Pa ekzagjeruar, në formalizëm është e domosdoshme që siç mësoni ritmet e kohës është e dobishme të mësoni edhe ndryshueshmërinë e vendeve: klasa nuk është disko!”