STUDIMI I RI/ Ushqimet që po ua shkaktojnë depresionin – AlpeGossip
STUDIMI I RI/ Ushqimet që po ua shkaktojnë depresionin

STUDIMI I RI/ Ushqimet që po ua shkaktojnë depresionin

Ushqimet e shpejta mund të shkaktojë që yndyra të depërtoj në tru dhe të shkaktojë depresion, sipas një studimi të ri.

Hulumtimi sugjeron se yndyra e ngopur hyn në tru përmes qarkullimit të gjakut.

Ajo ndikon në funksionimin e një pjese të trurit që kontrollon emocionet tona, hipotalamusin dhe çon në një rritje të simptomave depresive.

Ndërsa hulumtimi u krye në minj, shkencëtarët besojnë se gjetjet mund të shpjegojnë lidhjet ndërmjet depresionit dhe obezitetit.

Anti-depresantët janë më pak të efektshëm për njerëzit obezë sesa tek ata me peshë normale.

Studimi u drejtua nga Universiteti i Glasgow dhe u botua në revistën ‘Translational Psychiatry’.