STUDIMI/ Kremi kundër diellit i rrezikshëm, futet në sistemin qarkullues të gjakut – AlpeGossip
STUDIMI/ Kremi kundër diellit i rrezikshëm, futet në sistemin qarkullues të gjakut

STUDIMI/ Kremi kundër diellit i rrezikshëm, futet në sistemin qarkullues të gjakut

U desh vetëm një ditë përdorimi për disa përbërës të zakonshëm të kremit kundër diellit për të hyrë në qarkullimin e gjakut në nivele të larta të mjaftueshme, sipas një studimi pilot të kryer nga Qendra për Vlerësimin e Medikamenteve dhe Kërkimeve, degë e Administrimit të Ushqimit dhe Medikamenteve në ShBA.

Studimi, i botuar të hënën në revistën mjekësore JAMA, gjithashtu zbuloi se përqendrimi i gjakut i tre përbërësve vazhdoi të rritet ndërsa përdorimi i përditshëm vazhdoi.

Pastaj, përbërësit në fjalë mbetën në trup për të paktën 24 orë pas përfundimit të përdorimit të kremit të diellit.

Katër kimikatet e studiuara janë pjesë e një duzine që FDA kohët e fundit tha se duhej të hulumtohej nga prodhuesit para se të mund të konsideroheshin GRASE ose “përgjithësisht të konsideruara si të sigurta dhe efektive”.

“Duhet të kryhen studimi për të vlerësuar këtë gjetje dhe për të përcaktuar nëse ekzistojnë implikime të vërteta mjekësore për thithjen e përbërësve të caktuar”, tha Dr.Deflefologu i Shkencave të Mjekësisë të Yale, Dr. David Leffell, zëdhënës i Akademisë Amerikane të Dermatologjisë