STUDIMI/ Përse femrat nuk duhet të punojnë gjatë ciklit menstrual – AlpeGossip
STUDIMI/ Përse femrat nuk duhet të punojnë gjatë ciklit menstrual

STUDIMI/ Përse femrat nuk duhet të punojnë gjatë ciklit menstrual

Një studim i ri tregon përse femrat nuk duhet të punojnë gjatë periudhës së ciklit menstrual.

Çdo muaj, shumë femra u drejtohen ilaçeve qetësuese dhe shisheve me ujë të ngrohtë për të lehtësuar dhimbjen e ciklit menstrual.

Por një studim i ri ka treguar se, shumica prej tyre kanë dhimbje cikli aq të forta sa ndikojnë në aftësinë e tyre për të punuar.

Në një sondazh të realizuar nga BBC Radio 5 live, rezultoi se më shumë se gjysma e femrave e kanë thuajse të pamundur që të jenë produktive në punë dhe në shumicën e rasteve ato marrin leje nga eprorët.

Për këtë arsye ekspertët këshillojnë punëdhënësit që t’i japin punonjësve të tyre ditë pushimi gjatë kësaj periudhe.