TESTET E KORONAVIRUSIT/ Nga ndryshojnë dhe cili është më i saktë? – AlpeGossip
TESTET E KORONAVIRUSIT/ Nga ndryshojnë dhe cili është më i saktë?

TESTET E KORONAVIRUSIT/ Nga ndryshojnë dhe cili është më i saktë?

Një nga mjetet më të nevojshme për botën në këtë pandemic që e ka mbërthyer janë testet për koronavirusin.

Fokusi i ccdo qeverie është në to dhe disa lloje janë prodhuar. Ja cilat janë disa prej tyre dhe nga ndryshojnë nga njëra-tjetra.

Testi me gjurmën e gishtit

Emri: COVID-19 IgM IgG Rapid Test

Koha e diagnostifikimit : 15 minuta

Testi i gjakut po përdoret në Kinë, Itali dhe Japoni. Ai funksionon duke marrë pak gjak nga gishti, i cili futet në pajisje për tu testuar. Ka një saktësi prej 80%.

Testi me mostër nga hunda

Emri: TaqPath COVID-19 Combo Kit

Koha e diagnostifikimit : 4 orë

Një mostër merret nga hunda për tu ccuar më pas në laborator.

Testi i gjakut

Emri: COVID-19 Rapid Test Cassette

Koha e diagnostifikimit: 10 minuta

Një test, i cili merr gjakun dhe diagnos