VRISTE KAFSHËT PARA NXËNËSVE/ Mbi 190 mijë nënshkrime kundër mësuesit për një breshkë - AlpeGossip
VRISTE KAFSHËT PARA NXËNËSVE/ Mbi 190 mijë nënshkrime kundër mësuesit për një breshkë

VRISTE KAFSHËT PARA NXËNËSVE/ Mbi 190 mijë nënshkrime kundër mësuesit për një breshkë

Një pedagog amerikan është akuzuar pasi dyshohet se po ushqente një qenush të sëmurë në një breshkë kërcitëse para nxënësve të tij.

Robert Crosland, i cili mëson në Preston, Idaho, u akuzua për mizori të kafshëve dhe kundërvajtje.

Pas incidentit në mars, breshka ishte “eutanizuar në mënyrë humane” pasi konsiderohej si një specie pushtuese.

Z. Crosland mund të burgoset deri në gjashtë muaj dhe të gjobitet deri në 5,000 dollarë nëse dënohet.

Disa media amerikane thanë se përpjekjet për të kontaktuar z. Crosland ishin provuar të pasuksesshme.

Incidenti nxiti peticione rivale për dhe kundër z. Crosland, i cili ka dhënë mësim në Preston Junior High School për një numër vitesh.

Grupi që ka bërë thirrje për pushimin e tij nga puna, pyet: “A dëshirojmë me të vërtetë që mësuesit të vrasin kafshë të gjalla para nxënësve me ndikim emocional të lartë?”. Ky postim ka tërhequr gati 190,000 nënshkrime.

Njerëzit për trajtimin etik të kafshëve (Peta) thanë se Z. Crosland ishte “një dhunues i cili nuk duhet të lejohet pranë të rinjve”.

Një kërkesë e kundërsulmit “Ne mbështesim Crosland” që u kërkon njerëzve “të tregojnë mbështetjen tonë për njeriun që na mësoi shkencën në një mënyrë të re dhe me të vërtetë e do punën e tij” deri më tani ka tërhequr më shumë se 3.700 nënshkrime, shumë nga kolegët, ish-studentët dhe anëtarët e komunitetit lokal.

Disa nga mbështetësit e tij thonë se qenushi po vdiste dhe ishte gjëja e duhur për të bërë.

Incidenti thuhet se ndodhi pas shkollës para një numri të vogël studentësh, ku autoritetet thanë se nuk ishte pjesë e aktiviteteve shkollore.