YOGA PËR FYTYRËN/ Me këtë ‘stërvitje’ mund të dalloni vërtet ndryshime! – AlpeGossip
YOGA PËR FYTYRËN/ Me këtë ‘stërvitje’ mund të dalloni vërtet ndryshime!

YOGA PËR FYTYRËN/ Me këtë ‘stërvitje’ mund të dalloni vërtet ndryshime!

“Face yoga” apo ushtrimet e fytyrës janë jo pak të njohura në rrjetet sociale. Dhe, disa prej tyre, nëse bëhen siç duhet, mund të sjellin me të vërtetë rezultat.

Koko Hayashi, eksperte e “face yoga”, thotë:

“Ne dimë se ushtrimet janë të rëndësishme për muskujt në trupin tuaj, kështu që pse jo edhe për fytyrën? Ajo ka gjithashtu shumë muskuj, të cilët janë përgjegjës si për krijimin e shprehjeve të fytyrës ashtu edhe për aktivitetet e përditshme si të folurit dhe të ngrënit.”

Hayashi i kategorizon këta muskuj në dy grupe: “të fjetur”, muskuj që nuk janë aq aktivë dhe muskuj “pune”, të cilët, siç e merrni me mend, janë vazhdimisht të angazhuar.

Qëllimi i “face yoga” ose ushtrimeve të skulpturimit së fytyrës është aktivizimi i muskujve më të fjetur dhe relaksimi i atyre që janë të mbingarkuar.

Një mënyrë falas dhe e shpejtë për ta arritur këtë? Lëvizjet e mëposhtme:

1. Cheek squats

2. Eye lift

3. Neck toning

Burimi: Well & Good