Zbuloni ushqimet e duhura për të luftuar aneminë – AlpeGossip
Zbuloni ushqimet e duhura për të luftuar aneminë

Zbuloni ushqimet e duhura për të luftuar aneminë

Anemia ndodh kur trupi juaj nuk ka mjaft qeliza të kuqe të gjakut.
Kjo gjendje është shkaktuar kryesisht nga humbja e gjakut, shkatërrimi i qelizave të kuqe të gjakut ose paaftësia e trupit tuaj për të krijuar mjaftueshëm qeliza të kuqe të gjakut.

Një dietë që është e pasur me hekur dhe vitamina B si kjo më poshtë është e rëndësishme nëse jeni anemik.

Bimët si spinaqi dhe lakra jeshile përmbajnë hekur dhe ju ndihmojnë shumë. Gjithashtu duhet të hani edhe mishin e shpezëve, të qengjit dhe të lopës, pasi përmban hekur.

Këto ushqime mund të ndihmojnë në menagjimin e anemisë.