5 gabimet që shumica e prindërve pendohen pasi i bëjnë – AlpeGossip
5 gabimet që shumica e prindërve pendohen pasi i bëjnë

5 gabimet që shumica e prindërve pendohen pasi i bëjnë

Të gjithë prindërit duan që fëmijët e tyre të kenë jetën më të mirë të mundshme. Shumë prej tyre punojnë në mënyrë që të jenë në gjendje të blejnë lodra të reja për ta, të tjerët janë të rreptë sepse duan që fëmijët e tyre të disiplinohen, të tjerët u japin fëmijëve një zgjedhje dhe i mësojnë atyre të marrin vendime të tyre. Çdo familje ka mënyrat e veta të edukimit, por ka një gjë që të gjithë prindërit kanë të përbashkët: kur ata shikojnë prapa, të gjithë duan të rregullojnë disa gabime që bënë në të kaluarën.

Më poshtë ju sjellim disa nga gabimet qe shumica e prindërve bëjnë, për të cilat pendohen më vonë dhe që ju do të ishte mirë mos ti përsërisnit pas tyre:

  • Ata nuk e shijojnë plotësisht komunikimin me fëmijët e tyre. Çdo marrëdhënie midis prindërve dhe fëmijëve duhet të jetë e lirshme dhe të ketë një komunikim të plotë.
  • Nuk i përqafojnë shpesh fëmijët e tyre. Shkencëtarët kanë provuar rëndësinë e përqafimeve për shëndetin moral dhe fizik.
  • Nuk bëjnë mjaftueshëm foto ose video. Sigurisht, asgjë e keqe nuk do të ndodhë nëse nuk bëni fotografi. Ajo nuk do të ndikojë në gjendjen mendore të fëmijës, cilësitë e tyre morale, ose shëndetin fizik të tyre. Por ka shumë të ngjarë që në të ardhmen të kujtoni disa nga momentet më të vlefshme të jetës suaj dhe t’i ndani këto emocione me fëmijët tuaj të rritur duke u rikthyer pas në disa foto.                                                                                                                                                
  • Nuk luajnë mjaftueshëm me lojëra kreative me fëmijët e tyre. Nuk është e thënë se nëse luani lojëra krijuese me fëmijën tuaj, ata definitivisht do të bëhen një artist i madh ose një muzikant, por është mirë të përfshini fëmijën tuaj në shumë aktivitete të ndryshme, pasi mund të zbuloni atë që ata kanë interes më së shumti.
  • Nuk i bëjnë mjaftueshëm të lumtur fëmijët e tyre. Prindërit janë shpesh nostalgjikë për kohën që kanë kaluar së bashku. Pra, kënaquni dhe mendoni se si ta bëni jetën tuaj më interesante. Sigurohuni që fëmija juaj të ketë sa më shumë momente të lumtura në jetën e tyre të jetë e mundur.