83 MIJË EURO PËR PEMËN E KRISHTLINDJEVE/ "Shpërthen" debati në Beograd - AlpeGossip
83 MIJË EURO PËR PEMËN E KRISHTLINDJEVE/ “Shpërthen” debati në Beograd

83 MIJË EURO PËR PEMËN E KRISHTLINDJEVE/ “Shpërthen” debati në Beograd

Ka ngjallur debat fakti që në Beograd është vendosur për të dytin vit pema e krishtlindjeve që kushton 83 mijë euro.

Disa aktivistë ngrejnë pyetjen se përse duhet gjithë ky luks kur 30 % e popullsisë nuk kanë as kanalet e ujrave të zeza në banesat e tyre.

Vitin e kaluar dritat qëndruan të ndezura nga shtatori në mars dhe shumë qytetarë e quajtën luks të tepruar

“Shpresoj që fëmijët i gëzohen dritave të Krishtlindjeve por buxheti i Beogradit cungohet shumë. U shpenzuan 83 mijë euro për një pemë plastike, ndërkohë që kemi probleme me kopshtet,  rrugët e kryeqytetit dhe çdo gjë tjetër. A është kjo pemë prioriteti i Beogradit për të investuar? “ thotë një aktivist.     

Ndërkohë zyrtarët e qytetit thonë se dritat ndikojnë pozitivisht në biznes.

“Njerëzit i gëzohen atmosferës dhe blejnë gjëra dhe kur ka blerje është e rëndësishme për ekonominë. Qytetarët ndjejnë atmosferën e gëzueshme, i gëzohen çdo gjëje në Beograd.  Dritat i bëjnë njerëzit të ndihen më të gëzuar” thotë një zyrtar i Beogradit.

Ai shton se çdo euro e shpenzuar në dritë, përkthehet në 8 euro investim

Qytetarët janë dakord që Beogradi të ndriçohet me drita në dhjetor, por jo në shtator e tetor. “Është një shpenzim i madh për Serbinë dhe Beogradin”

Këtë vit zyrtarët nuk kanë thënë sesa do ti mbajnë të ndezura dritat, por thuhet se do të zgjasin.