A JENI GATI?/ Ja si ta largojmë ankthin dhe stresin duke hipnotizuar veten – AlpeGossip
A JENI GATI?/ Ja si ta largojmë ankthin dhe stresin duke hipnotizuar veten

A JENI GATI?/ Ja si ta largojmë ankthin dhe stresin duke hipnotizuar veten

Hipnoza ka qenë rreth e rrotull që prej fillimit të kohës së regjistruar dhe së paku nga koha e Babilonasve të lashtë, Grekëve dhe Egjiptasve.

Është emëruar sipas fjalës greke gjumë, hypnos, edhe pse gjendja aktuale e hipnozës ndryshon mjaft shumë nga gjumi.

Ajo, megjithatë, ka qenë e quajtur me emra të ndryshëm, nga kultura të ndryshme, religjione të ndryshme dhe individë të ndryshëm.

Përdorimi i këndimit (psalmave), daulleve dhe ritualeve vallëzuese monotone për të ndryshuar apo përmbysur vetëdijen nën definicionin e hipnozës.

Këto metoda janë përdorur në mënyrë të suksesshme nga Druids, Vikings, Indian Yogis, Priftërinjtë Indian, dhe njerëzve të shenjtë të shumë religjioneve dhe dominuese me shekuj.

Në 2600 PK, babai i mjekësisë Kineze, Wond Tai, ka shkruar mbi teknikat e implikimit të fjalëve magjike dhe kalimin e duarve. Por hipnozën e gjejmë edhe më vonë të shkruar në Vedanë Indiane rreth 1500 PK.

Pra, Hipnoza nuk është gjë tjetër veçse një çlodhje dhe përqendrim.

Asnjëri nuk mund t’ju hipnotizojë në kundërshtim me vullnetin tuaj.

Shumë psikologë besojnë se subkoshienca jonë ka një ndikim të caktuar mbi personalitetin dhe veprimet tona.

Si të largoni ankthin dhe stresin përmes hipnozës

Ndjenjat e represuara dhe mendimet ndikojnë në vendimet tona në mënyrë të pandërgjegjshme.

Ankthi dhe stresi nëse nuk trajtohen mund të qelbëzojnë mendjen dhe të shkaktojnë probleme.

Hipnotizimi i vetvetes nuk është gjë tjetër veçse duke e vendosur veten në një gjendje çlodhjeje.

Sapo të jemi në dijeni të stresit dhe mërzisë, ne jemi në gjendje ta thyejmë këtë cikël negativiteti.

Më pas mund ta mbushim veten me pozitivitet duke i dhënë vetes mesazhe pozitive.

Sapo të vetë-hipnotizimin dhe çlodhjen, do të shihni veten duke ndryshuar pozitivisht dhe në mënyrë konstruktive.

 

A jeni gati për të hipnotizuar veten

1. Filloni me një frymëmarrje të thellë

Qetësohuni dhe merrni frymë thellë dhe ngadalë.

Frymëmarrja e thellë dhe e avashtë do të rrisë nivelin e oksigjenit në gjak dhe do bëjë që zemra të rrahë më ngadalë.

Merrni frymë thellë dhe lëreni ajrin të dalë nga mushkëritë në një mënyrë të kontrolluar.

Në minutën e parë thjeshtë fokusohuni në aktin e fymëmarrjes dhe të çlirimit të tencionit të trupit.

 

2. Imagjinoni sikur po lundroni mbi një re

Jeni të rrethuar nga një re, dhe është ngrohtë dhe butë.

Lëreni renë të thithë tencionin dhe mërzinë.

Jeni të sigurtë dhe asgjë nuk mund t’ju dëmtojë, ndërsa lundroni mbi re.

Reja është e paqtë dhe e qetë.

Imagjinoni sikur po përqafoni ngrohtësinë dhe sigurinë e saj.

 

3. Monitoroni mendimet

Ndërsa jeni të mërzitur, mund të keni mendime negative që ju kalojnë mbi kokë.

Deri këtu nuk ka gjë të keqe.

Mbajini këto mendime në sipërfaqe dhe jini në dijeni që janë aty.

Mos i kushtoni rëndësi mendimeve që ndodhen në sipërfaqe të mendjes.

Lërini të vijnë e të ikin si të duan.

Mundohuni t’i klasifikoni mendimet, cilat janë negative dhe cilat pozitive.

 

Lërini mendimet shqetësuese që të largohen

Sapo i keni identifikuar mendimet shqetësuese, atëherë lërimi me butësi të largohen.

Mos e lejoni mendjen të endet tek to apo të qëndroi tek një mendim për shumë kohë.

Lërini të vijnë dhe lërini mendimet negative të lundrojnë tutje resë suaj të butë.

Identifikoni çdo shenjë ankthi apo ndjenjë negative që vjen me mendimet dhe lërini me butësi të ikin dersia mërzia dhe mendja juaj të jetë çliruar nga stresi.

Qëllimi i ushtrimit është të pastorhet mendja duke lejuar renë e bardhë të absorbojë stresin dhe ankthin.

Do të dëshironit që mendja të jetë në gjendje të pastër për të vazhduar më tej.

 

Thojini vetes diçka pozitive

Sapo jeni qetësuar, lëreni mërzinë dhe stresin të ikin dhe përqendrohuni tek mendimet pozitive dhe motivuese që do ju ndihmojnë të shijoni çlodhjen dhe qetësinë.

Thjeshtë shpenzoni disa minuta duke shijuar çlodhjen dhe qetësinë e paqtë të momentit.

Pjesa tjetër e ditës mund të jetë mbushur me punë, por për këta 15 minuta, ju jeni të çliruar nga koha dhe hapsira në renë tuaj të çlodhjes.

Nuk ekzistojnë shqetësime apo frikëra.

Jeni vetëm ju dhe qetësia, çlodhja e paqtë.

 

Mos kini frikë të hipnotizoheni, për shkak të miteve të gabuara

Një mit popullor, thotë se të hipnotizohet është një punë e Djallit.

Disa të tjerë gjithashtu mundet edhe të mendojnë, se ajo ka të bëjë me padukshmen.

Pjesë e arsyes pse njerëzit e besojnë këtë, është për shkak të filmave horror dhe tregimeve për njerëzit që vdesin, pasi ishin hipnotizuar.

Të tjerë që e besojnë këtë, mund të mos e kuptojnë plotësisht se çfarë është gjendja hipnotike.

Shumë fe e kanë pranuar tashmë faktin, se hipnoza mund të ketë efekte shëruese.

Ajo mund t’iu çlirojë nga stresi, dhe madje edhe të forcojë sistemin tuaj imunitar.

Gjithçka që mund bëni vetë është hyrja dhe dalja e shpejtë nga ajo gjendje.

Vetëm se kjo nuk është e aq mirë dhe as e keqe.

Një hipnotizues profesionist mund t’iu ndihmojë, duke ju udhëzuar gjatë kësaj gjendje në mënyrë që të mund të përmbushni dëshirat tuaja.

 

Njerëzit nuk do të harrojnë gjithçka kur ata ndodhen në hipnozë

Në fakt shumë njerëz e mbajnë mend se çfarë ndodh, kur ata qenë duke u hipnotizuar.

Disa njerëz mund të harrojnë për një farë kohë, por ajo është thjesht në pjesën e prapme të mendjes tuaj të ndërgjegjshme.

Kujtesa nuk është zhdukur, dhe ju mund të hyni në të sa herë që dëshironi.

Vetëm disa persona mund të harrojnë për një kohë të shkurtër, por shumica e njerëzve kujtohet për çdo gjë, kur zgjohen nga gjendja e gjumit.

 

Hipnoza është diçka e mire për shëndetin e përgjithshëm të njeriut

Disa mendojnë se të hipnotizohesh, mund të jetë diçka negative për shëndetin e tyre në tërësi.

Ata mendojnë se nuk do të jenë në gjendje për të fjetur ose kryer çfarëdolloj aktiviteti normal gjatë kësaj gjendjeje.

E megjithatë, hipnoza është në fakt shumë pozitive për shëndetin tuaj, dhe mund t’iu ndihmojë si fizikisht ashtu edhe mendërisht.

Trupi juaj është në një gjendje relaksi të thellë, në krahasim me kohën kur jeni plotësisht i zgjuar.

Nuk jeni i stresuar.

Ndjeni se keni më shumë kontroll mbi të ardhmen tuaj dhe fatin tuaj.

Truri juaj është në gjendje të lëshojë shumë endorfinë, e cila qarkullon masivisht në gjak.

Këto hormone do t’iu ndihmojnë të ndjeheni më të sigurtë dhe të lumtur.

Njerëzit që mund të jenë në depresion, kanë tendencën të ndihen shumë më mirë kur hipnotizohen pikërisht për këtë sëmundje.

 

Ju NUK mund të detyroheni të thoni apo bëni gjëra kundër vullnetit tuaj

Një nga mitet më të zakonshme, përsëri kryesisht falë filmave të Hollivudit, është që hipnotizuesi mund të detyrojë të bëni apo thoni gjëra kundër vullnetit tuaj, gjatë kohës që jeni i hipnotizuar.

Ky është një mit.

Klienti është ai që ka gjithmonë situatën nën kontroll, dhe jo hipnotizuesi.

Ju nuk do të bëni asgjë që shkon kundër asaj që ju besoni, apo vlerave tuaja.

Shpesh herë, kur një person është duke u hipnotizuar, mesazhet negative neutralizohen apo zbehen.

Zakonisht hipnoza është përdorur për të siguruar një mesazh që është pozitiv.

Ajo shpesh herë përdoren për të ndihmuar me krijimin e një ndryshimi, por vetëm nëse klienti dëshiron të ndryshojë dhe është i gatshëm për të