Çfarë i ndodh një mashkulli nëse shikon për 10 min gjoksin e një femre – AlpeGossip
Çfarë i ndodh një mashkulli nëse shikon për 10 min gjoksin e një femre

Çfarë i ndodh një mashkulli nëse shikon për 10 min gjoksin e një femre

Shkencëtarët gjermanë pohojnë se shprehia e meshkujve për të parë drejt gjoksit të femrave zgjat jetën e tyre dhe i sjell dobi shëndetit të tyre, dhe për këtë arsye ata iu rekomandojnë meshkujve (sidomos atyre mbi 40 vjeç) që së paku dhjetë minuta brenda një dite të shikojnë drejt gjoksit të femrave.

Autorët e studimit thonë se ngulitja e syve te gjinjtë e femrës është një shprehi e shëndetshme e meshkujve dhe ka efekt të njëjtë në jetëgjatësi sikurse ushtrimet intensive, dhe mund të zgjatë jetën deri në pesë vjet më shumë.

 

“Vetëm dhjetë minuta shikim në gjoksin e një femre joshëse, ka efekt të njëjtë sikurse 30 minuta ushtrime aerobike”, thotë gerantologia Karen Ëeatherby, drejtuese e studimit, i publikuar së fundmi.

Të dhënat janë bazuar në hulumtimin që ka zgjatur pesë vite, ndërsa është realizuar te 200 participantë në tri spitale gjermane- gjysmës së tyre është kërkuar të shikojnë drejt gjinjve të femrave, ndërsa gjysmës tjetër i është ndaluar ky ‘aktivitet i ëmbël’.

 

Shkenca ka vërtetuar se gjoksi i femrave, përbën në radhë të parë një “ftesë” erotike ndaj seksit të kundërt.

Edhe pse nuk është i përfshirë drejtpërdrejt në aspektin e riprodhimit, ai gjithmonë përfaqëson thelbin e feminitetit dhe përbën një element të parezistueshëm erotik.