Ç’mund të mendojë Trump/ Darkën me korrespondentët e fitoi një komediane - AlpeGossip
Ç’mund të mendojë Trump/ Darkën me korrespondentët e fitoi një komediane

Ç’mund të mendojë Trump/ Darkën me korrespondentët e fitoi një komediane

Pavarësisht nga ç’mund të mendojë Donald Trump e të tjerë, fituesja e vërtetë e Darkës me Korrespondentët në Shtëpinë e Bardhë e fitoi komediania Michelle Wolf. Interpretimi i saj nuk ishte thjesht me humor. Pushtimi i titujve të parë të gazetave e bën këtë komediane, e cila është në fillim të famës, edhe më të njohur.

Sigurisht, jo çdo batutë që tha shkaktoi të qeshura. Unë isha atje dhe disa prej batutave vunë shumë njerëz në siklet. Por komedia politike duhet të shihet pa siklet. Duhet të të bëjë të qeshësh në të njëjtën kohë që kundërshton pikëpamjet e tua. Dhe Wolf bëri pikërisht këtë, në çaste si: “Jam 32 vjeçe, moshë e çuditshme. 10 vite më e vogël për të drejtuar këtë shfaqje, 20 vite më e madhe për Roy Moore”.

E bëri përsëri me këtë batutën tjetër: “Trump i pëlqen nacionalistët e bardhë, një term i çuditshëm për ‘nazistë’. Të quash një nazist ‘nacionalist i bardhë’ është si të quash një pedofil ‘mik i fëmijëve’, apo Harvey Weinstein-in ‘burrë feminist’.

U vutë dhe ju pak në siklet? Shumë mirë. Këtë duhet të bëjë komedia politike, sidomos në kohën e Trump-it.

Është viti i dytë rresht që Trump nuk merr pjesë në darkën e të shtunës, por në vend të saj bëri “numrin” e vet përpara një turme mbështetësish, me kapela “MAGA” në kokë, në një miting në Uashington të Miçiganit. A mori të qeshura Trump në mitingun e tij? Sigurisht. Jam kritik i Trump-it por e pranoj që di të bëjë batuta me humor.

Por të dielën në mëngjes, Trump-i 71 vjeçar po krahasonte në Twitter veten e tij me një komediane 32-vjeçare: “Ndërkohë që Uashingtoni i Miçiganit pa sukses të madh, Uashingtoni D.C nuk shkoi mirë. Të gjithë po thonë që Darka e Korrespondentëve te Shtëpia e Bardhë ishte mbrëmje e mërzitshme, e zaptuar nga të ashtuquajturit komedianë.”