“Delja lozonjare dhe e guximshme në kërkim të lirisë” (VIDEO+FOTO) – AlpeGossip
“Delja lozonjare dhe e guximshme në kërkim të lirisë” (VIDEO+FOTO)

“Delja lozonjare dhe e guximshme në kërkim të lirisë” (VIDEO+FOTO)

Delja që u bëri veprimin e guximshëm për liri, duke u sjell vërdall në një nga rrugët Waitrose mes njerëzve, pasi shpëtoi nga një treg Pashkësh ku e kishin nxjerr për shitje.

Kafsha  ishte ekspozuar në një shfaqje të deleve në tregun e tendës së Pashkëve, që u mbajt gjatë fundjavës  në”Sheshin e Qemerarit në Londrën e Kryqit të Mbretit”.

Klientët e ulur aty afër u habitën kur panë se delja e vetmuara papritmas po vraponte drejt supermarketit.

Një grua, Jess Hodge, kapi të gjithë pamjen në kamera, duke e ndarë atë në faqen e saj të Twitter me titullin: ‘Njollosur në Waitrose’.

Një dëshmtare kapi të gjithë incidentin në kamera dhe më pas e ndau atë në faqen e saj të Twitter pasi miku i saj kishte njoftuar njerëzit për ngjarjen e çuditshme ku theksoi se :
‘Një dele u çlirua nga një kopsht i zjarrtë i Mbretit të Kryqit dhe u rrëmbye në Waitrose’.

Qeshja dhe muzika me zë të lartë mund të dëgjohet në sfond me një grua duke kërcyer: ‘Nuk mendoj se duhet të shkojë në Waitrose’.

Dele mund të shihej duke lëvizur në mes të karrigeve, duke kaluar nëpër tokë derisa njerëzit largoheshin nga rruga, kafsha e varfër dukej e hutuar se ku ishte para se të kërkonte strehim në dyqan .

Sipas  legjendës së King’s Cross, aty kishte edhe një fermë me qengja, dhi, rosa dhe lepuj, ku fëmijët që nuk dalin në fshat mund të shkojnë pranë kafshëve të gjalla dhe të mësojnë të gjitha rreth tyre. Përgatiti /AlpeNesw.al /