Fundjava është një ditë pune për ju? Ja disa mënyra se si të ruani energjitë – AlpeGossip
Fundjava është një ditë pune për ju? Ja disa mënyra se si të ruani energjitë

Fundjava është një ditë pune për ju? Ja disa mënyra se si të ruani energjitë

Pavarësisht se dita e shtunë për shumë persona nënkupton pushim, për punonjësit e privatit kjo është një ditë si të tjerat pune.

E teksa shikon nga kompjuteri miqtë apo familjarët që kanë postuar foto nga drekat e tyre pranë bregdetit pëson një humbje energjie.

Megjithatë humbjet e energjisë në një ambient pune nuk ndodhin vetëm nga kjo por dhe nga qëndrimi i gjatë ulur para kompjuterit që specialistët e shëndetit e kanë konsideruar dhe të rrezikshme.

Një studim i fundit të cilin intv jua sjell të përmbledhur në disa këshilla sugjeron se si të ruani energjitë dhe të mbroni shëndetin në momente të tilla.

-Shko në këmbë ose me biçikletë për në punë, harroje makinën

-Mos qëndroni gjithmonë ulur. Përfshini në zyrën tuaj dhe tavolina të larta

-Rindërtoni ambientin tuaj të punës, bëjeni tavolinën komode për trupin dhe sytë

-Bëni pushim dreke. Harrojeni telefonin dhe bëni një ecje të shkurtër ose shijoni drekën në ambiente të hapura.

-Bëni pushime të shkurtra 10 minutëshe çdo një orë.

-Prania e një luleje në tavolinën e punës ju ndihmon të relaksoheni pasi studimet kanë treguar që prania e bimëve në zyrë rritë produktivitetin e punës së paku për 15%