GJATË SEZONIT TË DIMRIT/ Këto janë ushqimet që duhet të konsumoni – AlpeGossip
GJATË SEZONIT TË DIMRIT/ Këto janë ushqimet që duhet të konsumoni

GJATË SEZONIT TË DIMRIT/ Këto janë ushqimet që duhet të konsumoni

Muajt e ftohte janë periudha e vitit ku me se shumti jeni te ekspozuar ndaj shqetësimeve te ndryshme duke filluar nga irritimi i lëkurës, ftohja apo edhe shqetësime te tjera te cilat mund te komprometojnë shëndetin tuaj.
Kur temperaturat ulen enët e gjakut ngushtohen dhe bëjnë qe te vij me pak oksigjen ne inde duke e bere kështu lëkurën me pak elastike. Por një ndikim te madh mbi shëndetin është edhe mbi ngrohja e ambienteve te mbyllura.
Gjate dimrit ajri shume i thate ne shtëpi apo ne pune tenton t’ju thaje ujin nga shtresat sipërfaqësore te epidermës, dehidraton lëkurën dhe i bën flokët te thate dhe pa jete.
Ushqyerja mund te jete një aleat i vlefshëm për tu mbrojtur dhe për te përballuar sa me mire shqetësimet e vogla te lidhura me te ftohtin.
Ne çfarë mënyrë? Duke bere pjese te menysë te përditshme ushqimet e duhura. Ja çfarë duhet te hani për te luftuar shqetësimet te lidhura me te ftohtin.