Gjeni ç’gur i çmuar ju përket sipas muajit të lindjes – AlpeGossip
Gjeni ç’gur i çmuar ju përket sipas muajit të lindjes

Gjeni ç’gur i çmuar ju përket sipas muajit të lindjes

Që në kohët e lashta, shumë qytetërime besonin se gurët e çmuar sillnin fat dhe secili muaj ka një gur të caktuar. Pra, në blerjen e ardhshme të bizhuterive merrni diçka që ka gurin tuaj të fatit.

Janar – Garnet

Garneti është shenjë e miqësisë së përhershme dhe besimit të thellë. Përgjithësisht ka ngjyrë të kuqë të theksuar dhe është dhurata ideale për një mik (ose për veten).

Shkurt – Ametist

Ky gur konsiderohet si simbolikë e meditimit, kurajos dhe forcës së brendshme.

Mars – Akuamarin (Aquamarine; uji i detit)

Guri Akuamarin siguron shëndet të mirë, përkushtim dhe kujtesë të fortë. Thuhet se sjell gëzim dhe paqe shpirtërore.

Prill – Diamanti

Guri i famshëm që shumë femra e dëshirojnë, por të lindurat në muajin prill kanë fatin ta kenë gurin e tyre fatsjellës.

Maj – Smeraldi

Cilësohet si guri simbol i rilindjes dhe besnikërisë. Përgjithësisht përfytyrohet në ngjyrë të gjelbërt, të ngjashme me ngjyrat e pranverës.

Qershor – Perla

Pushtet, luks dhe elegancë janë fjalët që të krijohen në mendje kur përmenden perlat, që Coco Chanel i dha status në modën e femrave.

Korrik – Rubin

Dashuri pasionante dhe e shfrenuar, në kuptimin e mirë të fjalës; ja çfarë sjell rubini për të lindurit në korrik.

Gusht – Peridot

Të gjendur në shkëmbinjtë e krijuar nga vullkanet, sipas besimeve, peridoti ka fuqinë për të larguar shpirtrat e këqinj.

Shtator – Zafir

 

Kreativitet? Patjetër që po! Ky gur i nxit të lindurit në shtator për gjëra kreative dhe i ndihmon në shprehjen e mendimeve.

Tetor – Opal

 

Opali gjendet në forma dhe ngjyra të ndryshme dhe sugjerohet të dhurohet në 14- vjetorin e martesës.

Nëntor – Sitrin

 

Nëse i trembeni numrin 13 si një pjesë e njerëze, për 13- vjetorin e martesës dhuroni një bizhu me këtë gur. Do të keni lumturi dhe energji pozitive.

Dhjetor – Tanzanite

 

Gjendet vetëm në disa zona të rruzullit tokësor dhe përgjithësisht është në ngjyrë të errët blu ose lejla.

Burimi: Forbes