HABISIN PSIKOLOGËT/ Fëmijët që rrinë për shumë orë para telefonit janë më të shëndoshë – AlpeGossip
HABISIN PSIKOLOGËT/ Fëmijët që rrinë për shumë orë para telefonit janë më të shëndoshë

HABISIN PSIKOLOGËT/ Fëmijët që rrinë për shumë orë para telefonit janë më të shëndoshë

Fëmijët e ditëve të sotme kanë kaluar në disa ndryshime si pasojë e avancimit të teknologjisë. Ata kanë humbur dëshirën për të dalë në natyrë, luajtur me shokët dhe qëndrimit me prindërit. E vetmja gjë që bëjnë me qejf është qëndrimi për orë të tëra në telefon.
Sipas studimeve të bëra së fundmi nga psikologët qëndrimi në telefon përveçse dëmton sytë, mbyll horizontin e fëmijës, i bën ata edhe më të shëndoshë.
Disa psikologë kanë bërë studimin në mbi 500 fëmijë dhe dolën në përfundimin se telefoni i bën fëmijët obezë. Teksa lundrojnë në internet ata nuk kryejnë aktivitet fizik dhe kjo është arsyeja kryesore e shtimit në peshë.