HISTORI E RALLË/ Mogli i rritur nga ujqërit: Njerëzimi më zhgënjeu! Bëra gabim që u riktheva (FOTO) – AlpeGossip
HISTORI E RALLË/ Mogli i rritur nga ujqërit: Njerëzimi më zhgënjeu! Bëra gabim që u riktheva (FOTO)

HISTORI E RALLË/ Mogli i rritur nga ujqërit: Njerëzimi më zhgënjeu! Bëra gabim që u riktheva (FOTO)

U braktis në moshën 7-vjeçare, por u birësua nga një kope ujqërish me të cilët jetoi për rreth 12 vite.

Marcos Rodriguez Pantoja u la në zonën malore të Sierra Morenas në Spanjë dhe vetëm në moshën 19-vjeçare u gjet duke vrapuar gjysmë i zhveshur dhe mënyra e vetme e komunikimit që dinte ishin mërmëritjet.

Sigurisht, nëse do të ishte në kohët e rrjeteve sociale, historia e Moglit spanjoll do të ishte shpërndarë me shpejtësi. Por, historia e tij ka ndodhur në 1960-1970.

Kur u rikthye mes njerëzve, ai e ndjente veten të huaj. Autoritetet nisën një fazë rehabilitimi duke e mësuar që të ecë drejt, të flasë dhe të ushqehet në tavolinë.

Sot, Marcos është 72 vjeç dhe kur kthen kokën pas e kujton jetën e tij ka një peng të madh.

“Jam i zhgënjyer nga njerëzit. Bëra gabim që u riktheva mes tyre. Më mirë të kisha jetuar në pyll”, thotë ai për “El Pais”.