I KENI DUART E DJERSITURA? Ja disa këshilla të shpejta si të shpëtoni nga kjo – AlpeGossip
I KENI DUART E DJERSITURA? Ja disa këshilla të shpejta si të shpëtoni nga kjo

I KENI DUART E DJERSITURA? Ja disa këshilla të shpejta si të shpëtoni nga kjo

Ideja e shtrëngimit të duarve ose mbajtja e duarve ndjehet si një makth për njerëzit që vuajnë nga pëllëmbët e djersitura. Pavarësisht nëse jeni duke shkuar në një intervistë pune, duke luajtur sporte që kërkojnë një kontroll të mirë ose duke menduar për mbajtjen e duarve me partnerin tuaj ndiheni çuditshëm.

Nëse po pyesni se si të shpëtoni nga duart e djersitura, ‘Zerosweat’ ju jep disa këshilla që duhet të provoni përpara se të shkoni te mjeku.

-Pini shumë ujë:

Ju mund të shmangni djersitjen e tepërt duke e mbajtur veten të hidratuar me shumë ujë gjatë gjithë ditës. Përkundër asaj që mund të mendoni, pirja e ujit nuk shkakton djersitje të tepërt, por ju ndihmon të freskoheni, ndërsa zvogëlon temperaturën tuaj kryesore të trupit. Uji gjithashtu mund të ndihmojë në qetësimin e nervave tuaj, kështu që pirja e tij në situata stresuese mund të mbajë kontrollin tuaj të karakterit.

-Mbani duart tuaja të pastra:

Larja e shpeshtë e duarve mund të ndihmojë në freskimin e lëkurës tuaj. Shmangni përdorimin e sapunëve, gjithashtu duhet të siguroheni që t’i thani duart plotësisht me një peshqir më pas për të larguar çdo lagështi të tepërt nga sipërfaqja e lëkurës tuaj, pasi ulja e sasisë së lagështirës në duart tuaja është pika e këtij procesi.

Edhe pse kjo metodë ofron rezultate shumë afatshkurtra, mund të ju ndihmojë të mbani të pa djersitura.Kështu që nëse po hyni në një intervistë pune ose planifikoni të shtrëngoni duart e shumë njerëzve, ky është një opsion i shkëlqyeshëm për rregullimin e shpejtë të duarve.

-Mbani një leckë ose peshqir:

Mbajtja e një leckë ose një peshqire me vete gjatë gjithë kohës siguron që gjithmonë të jeni gati kur të filloni të djersiteni me përpikëri. Një fshirje e shpejtë pak para se të shtrëngoni duart ose të bëni një situatë stresuese do të sigurojë që duart tuaja të jenë gjithmonë të thata kur të keni nevojë që ato të jenë.

Për rezultatet më të mira, vendosni që pambuku të marrë thithjen më të madhe të lagështirës. Sigurohuni që të fshini duart tuaja në shenjën e parë të lagështirës për të mposhtur zhurmësi të turpshme para se të bëhet e tepërt.

-Përdorni alkoolin:

I fërkoni me alkool, pasi ai avullon djersën tuaj ndërsa shtrëngon poret tuaja. Aftësia për zvogëlimin e poreve të tij i mban duart tuaja të thata.

Në shenjën e parë të duarve të djersitura, nxirrni dezifektuesin tuaj të bazuar në alkool. Me topa pambuku të lagur me alkool dhe fshijini mbi pëllëmbët tuaj, ndërsa lërini një sekondë të avullojë dhe do të jeni në rregull.