I PASUR NË MINERALE/ Ja pse duhet ta filloni mëngjesin me një lugë mjaltë – AlpeGossip
I PASUR NË MINERALE/ Ja pse duhet ta filloni mëngjesin me një lugë mjaltë

I PASUR NË MINERALE/ Ja pse duhet ta filloni mëngjesin me një lugë mjaltë

Mëngjesi është shumë i rëndësishëm për shëndetin e mirë, dhe një veprim apo mosveprim i orëve të hershme ndikon në shëndetin dhe disponimin gjatë ditës.

Jo vetëm mjekësia popullore por edhe studime të ndryshme vlerësojnë se nisja e ditës duke konsumuar një lugë të vogël me mjaltë është mënyra ideale për t’i dhënë fuqi dhe energji organizmit përgjatë gjithë ditës.

Mjalti përmban sasi të vogla proteine, vitamine C dhe vitamina të tjera të rëndësishme. Vlerat më domethënëse të mjaltit vijnë nga mineralet që ai përmban.

Po ashtu ai shihet si multivitamin. Mjalti i dhuron fuqi organizmit, ai është antioksidant si dhe armik i mikrobeve.