Jeni të varur nga alkooli? Ja se çfarë ndodh me trurin tuaj – AlpeGossip
Jeni të varur nga alkooli? Ja se çfarë ndodh me trurin tuaj

Jeni të varur nga alkooli? Ja se çfarë ndodh me trurin tuaj

Ngjarjet e rënda që çojnë në ndryshimet e trurit pas një tronditjeje, mund t’i kthejnë njerëzit në alkoolikë duke i bërë ata të kërkojnë pije të tilla.

Ngjarjet e rënda që çojnë në ndryshimet e trurit pas një tronditjeje, mund t’i kthejnë njerëzit në alkoolikë duke i bërë ata të kërkojnë pije të tilla.

Bëhet e ditur nga një hulumtim i ri ku u eksperimentuan minjtë derisa u panë të zgjidhnin alkoolin mbi ujë pas vuajtjes së kushteve që rrezikojnë jeten.

E gjithë kjo ndryshim mendohet të jetë për shkak të zonave të caktuara të vdekjes së trurit, gjë që shkakton që rajonet e tjera të bëhen më të qeta dhe të lëshojnë një hormon që inkurajon sjelljen e kërkimit të alkoolit.

Gjithashtu të gjeturat e studimit mund të shpjegojnë pse pacientët shpesh përpiqen të heqin dorë nga alkooli pasi kanë pësuar një tronditje, pavarësisht këshillave mjekësore për të kufizuar konsumin e tyre.

Sipas autorit të studimit Dr Jun Wang nga Texas A & M College of Medicine, tha:

Gjithnjë e më shumë njerëz mbijetojnë dhe rimëkëmben pas goditjes së tyre të parë. Është e rëndësishme të studiojmë ndryshimet e sjelljes pas goditjes dhe se si kjo sjellje mund të ndikojë në gjasat për të pasur një tjetër, e cila shpesh është fatale.