“KAM ARDHUR NË ANGLI SI REFUGJATE”/ Rita Ora për median britanike: Të suksesshmit janë me rrënjë emigrantësh – AlpeGossip
“KAM ARDHUR NË ANGLI SI REFUGJATE”/ Rita Ora për median britanike: Të suksesshmit janë me rrënjë emigrantësh

“KAM ARDHUR NË ANGLI SI REFUGJATE”/ Rita Ora për median britanike: Të suksesshmit janë me rrënjë emigrantësh

Rita Ora është krenarie e shqiptarëve dhe jo vetëm për arritjet e saj në karrierë por edhe për faktin që asnjëherë nuk e ka mohuar origjinën e saj.

Së fundmi, në një intervistë për median britanike, “Big Issue”, Rita Ora ka rrëfyer eksperiencën e saj si refugjate.

Ora dhe familja e saj u larguan nga Kosova e tyre në vitin 1991 mes tensioneve etnike dhe dhunës pasi ish-Jugosllavia u shpërbë dhe mijëra njerëz të zhvendosur kërkuan strehim në MB dhe vende të tjera.

“Në këtë pikë të karrierës sime ndjeva se ishte e rëndësishme t’i kujtoja publikut, si dhe vetes, udhëtimin.Njerëzit perceptimi i një vajze si unë që vjen nga një vend i botës së tretë si Kosova, dhe po, të qenit refugjat dhe të vinte në MB dhe ëndrrat e mia të realizohen”, tha Rita.

Gjatë intervistës Rita theksoi rëndësinë e vlerësimit të mundësive që i janë dhënë dhe se nëse nuk do të kishte ardhur në Londër, atëere ajo nuk do të ishte dukë dhënë këtë intervistë që po jep tani, në këtë pikë të karrierës së saj.

“Nëse nuk do të kisha mundësi të transferohesha në Londër dhe prindërit e mi nuk do ta bënin atë ndryshim të guximshëm, nuk do të mund të ulesha këtu dhe të flisja me ju, një nga heronjtë e mi.

Dhe në krye të kësaj, të bëja dhe muzikë. Unë them me vete çdo ditë, jam shumë me fat dhe kaq mirënjohëse. E di që e meritoj sepse punoj shumë. Por ka shumë fëmijë si unë prej nga jam, për të cilët kjo nuk ndodh vërtet. Kështu që nuk e marr kurrë si të mirëqenë”, tha ajo.

Gjithashtu gjatë kësaj intervistë, nuk u lanë pa përmendur as edhe politikat për refugjatët, veçanërisht ata që shkjnë në Angli me gomone.

Rita tha se shumë njerëz për të cilët britanikët shkruajnë dhe i shohin në ekrane kanë rrënjë emigrantësh.

“Duhet sikur vetëm sepse është shkruar në gazeta duhet të jetë e vërtetë. Por duhet të mbani ndër mend se ka shumë njerëz që mund t’i dëgjoni ose që shikoni në TV që kanë rrënjë emigrantësh”, tha ajo.