Keni një nga këto 10 shenja? Atëherë tiroidja juaj nuk funksionon siç duhet – AlpeGossip
Keni një nga këto 10 shenja? Atëherë tiroidja juaj nuk funksionon siç duhet

Keni një nga këto 10 shenja? Atëherë tiroidja juaj nuk funksionon siç duhet

Tiroidja, është një gjëndër e vogël, por shumë e rëndësishme që liron hormonet që kanë një ndikim të madh në metabolizmin, midis proceseve të tjera. Sipas Shoqatës Amerikane të Tiroides, rreth 20 milionë amerikanë vuajnë nga një formë e mosfunksionimit të tiroides, por 60 për qind nuk e kuptojnë se ata kanë një problem.

Më poshtë ne po ju rendisim 10 shenja që tregojnë se tiroidja juaj nuk po funksionon siç duhet:

 • Lëkurë e thatë dhe e dobët
 • Rënie dhe flokë të dobët
 • Kapsllëk
 • Ankth dhe depresion
 • Ose keni shumë ftohtë ose keni shumë vapë
 • Bini ose shtoni shumë në peshë brenda një kohe të shkurtër
 • Menstruacione të çrregullta
 • Vështirësi në të përqendruar
 • Gushë e dhjamosur
 • Ndryshime në ritmin kardiak

Kush është në një rrezik më të madh?

 • Gratë më shumë sesa burrat
 • Gratë mbi 60 vjeç
 • Njerëzit me një histori familjare të problemeve të lidhura me tiroiden

A keni ndonjë nga këto simptoma? Nëse po, atëherë nxitoni te mjeku dhe na tregoni diagnozën.