Këto janë dhjetë faktet mahnitëse që nuk i dinit për prezervativët – AlpeGossip
Këto janë dhjetë faktet mahnitëse që nuk i dinit për prezervativët

Këto janë dhjetë faktet mahnitëse që nuk i dinit për prezervativët

 1. Vetëm 5% e meshkujve rreth botës përdorin prezervativ

Mbani mënd se janë një sërë vendesh të ndryshme që mund ose nuk mund të kenë të lehtë lehtë të gjejnë prezervativ. Por përsëri 5% është shumë pak. Veçanërisht dukë menduar se qëllimi është 100 %

 1. Janë katër loje të ndryshme prezervativësh
 • Shumica e prezervativëve përbëhen nga latex, por ka edhe me përbërje jo latex për çdokënd me alergji që ka përbërje deri diku sintetike.
 • Janë edhe disa “polyisoprene” një lloj tjetër materiali nëse jeni i pafat dhe keni alergji edhe latexin edhe materialin sintetik.
 • Dhe të fundit janë prezervativët “lambskin” të cilët janë të përbërë me zorrët e qingjit jo me lëkurën e tij.
 • Si përfundim ju mund të zgjidhni gjithmonë prezervativët e femrave funksioni i të cilëve është totalisht i ndryshëm por që janë të dizenjuar për tu mbrojtur nga shatzanitë dhe SST.
 1. Ju sigurisht duhet “të falenderoni” Gomën për prezervativin modern

Prezervativi i parë i prodhuar në 1855 kishte përbërje gome.

 1. Prezervativët ne tërësi nuk janë ridizenjuar qëkur janë shpikur

     5. Prezervativët mesatarisht nuk ndikojnë sesa i mirë është seksi

Studimet tregojnë se 98% e çifteve ishin të kënaqur me seksin njesoj si të përdornin dhe most ë përdornin prezervativ. Dhe duke marrë parasysh se kondomët janë 98% efektiv për të parandaluar shtatzanitë dhe bën seks shumë herë më i sigurt “nuk kënaqem” nuk është një justifikim për të mos e përdorur një.

 1. Prindërit tuaj kanë më pak të ngjarë të përdorin prezervativ sesa ju

Na falni për pasqyrimin por çiftet mbi 40 janë ata që i përdorin prezervativët më pak për shumë arsye.

Mesatarisht 25% e çifteve përdorim prezervativ ndërsa beqarët të cilët nuk kanë vetëm një partner 33%.

 1. Gratë përllogariten pothuajse për gjysmën e shitjeve të prezervativëve

Kjo është një gjë e mirë sepse ju duhet ti keni gjithmonë në dorë për të qenë më të sigurta.

 1. Vetëm 1/3 e nxënësve të gjimnazit kanë njohuri si ta përdorin një prezervativ

Kjo është diçka shumë e keqe jo vetem sepse do t’ju kursente disa moment të pakëndshmë. Adoleshentët të cilëve u është mësuar përdorimi i përshtatshëm i prezervativëve ka më shumë mundësi ti përdorin në të ardhmen.

 1. Prezervativi më i madh nuk është Magnum

Aq i famshëm sa është Magnum përdoret në penise me madhësi mesatare deri në të madhe. TheyFit në fakt ofron prezervativët më të mëdhenj në treg: G31

Ata përshtaten afërsisht me perimetrin e kanaçes së Pringles. Kjo është diçka…

 1. Bill Gates vërtet dëshiron të bëj një prezervativ më të mirë

Fondacioni i Bill dhe Melinda Gates ofron më shumë se 100000$ për njerëzit të cilët mundohen të bëjnë prezervativ më të mirë.

Disa nga mundësitë  “prezervativët e të ardhmes” përfshijnë prezervativët të cilët i “rrinë fiks” penisit (bërja e prezervativëve “one size” është zgjidhja)