Këto janë ushqimet që ndikojnë tek seksi dhe efektet e tij – AlpeGossip
Këto janë ushqimet që ndikojnë tek seksi dhe efektet e tij

Këto janë ushqimet që ndikojnë tek seksi dhe efektet e tij

Kështu, pirja e kafesë mund t’ju ndihmojë të ngrini epshin e dobësuar. Një oriz integral mund të lehtësojë ndjenjën e neveritjes ndaj seksit, ndërsa avokado mund të rrisë kënaqësinë.

Impulsi seksual i shëndetshëm ndihmon lëkurën në prodhimin e vitaminës D.

Seksi gjithashtu inkurajon prodhimin e “hormonit të dashurisë” të oksitocinës, gjë që ju ndihmon të mbani mend më mirë.

Bërja seks 3 ose më shumë herë në javë redukton me 50% rrezikun e sëmundjeve të zemrës te meshkujt.

Kohët e fundit është zbuluar se aktiviteti seksual mund të mbrojë meshkujt e moshuar nga kanceri i prostatës.

Sipas studiuesve, dëshira e reduktuar seksuale mund të jetë shenja e parë që ka një problem me një nga 4 kimikatet kryesore të trurit: dopamin, acetilkolin, GABA ose serotoni