KINI KUJDES!/ Rrudhat në ballë ju paralajmërojnë këtë sëmundje – AlpeGossip
KINI KUJDES!/ Rrudhat në ballë ju paralajmërojnë këtë sëmundje

KINI KUJDES!/ Rrudhat në ballë ju paralajmërojnë këtë sëmundje

Një studim i kryer në Francë ka nxjerrë në pah një detaj që mund t’ju paralajmërojë për sëmundje kardiovaskulare. Yolande Esquirol, autorja e studimit dhe profesoreshë e asociuar te “Centre Hospitalier Universitaire de Toulouse”, shkruan se personat që kanë shumë rrudha të theksueshme në ballë mund të jenë 10 herë më të rrezikuar të vdesin nga një sëmundje kardiovaskulare.

Një teori është se mund të ketë të bëjë me ngurtësimin e arterieve në trup për shkak të formimit të pllakës bakteriale. Duke qenë se enët e gjakut në ballë janë shumë të vogla, ato mund të jenë më të ndjeshme ndaj formimit të kësaj pllake bakteriale. Gjatë studimit, që ka zgjatur për 2 dekada, u analizuan të dhënat shëndetësore të 3200 personave.

Kështu që nëse vini re që në ballin tuaj po formohen rrudha të shumta bëni një kontroll në mënyrë që të jeni më të sigurt.