KONFIRMOHEN DYSHIMET NGA STUDIUESIT/ Çiftet që duhen vërtet kanë tendencë të shëndoshen – AlpeGossip
KONFIRMOHEN DYSHIMET NGA STUDIUESIT/ Çiftet që duhen vërtet kanë tendencë të shëndoshen

KONFIRMOHEN DYSHIMET NGA STUDIUESIT/ Çiftet që duhen vërtet kanë tendencë të shëndoshen

Ajo për shumë kohë dyshohej tashmë është konfirmuar nga studimet dhe statistikat e kryera gjatë viteve: ata që kanë një marrëdhënie të qëndrueshme dhe paqësore me partnerin e tyre tentojnë të fitojnë peshë…

Studiuesit në Universitetin e Queensland, ndër më të rëndësishmit në Australi, zhvilluan një studim mbi 6.459 gra gjatë një periudhe prej 10 vjetësh gjatë së cilës u monitorua pesha e tyre. Vullnetarët u ndanë në dy grupe: ajo e grave të martuara ose me një partner për një kohë të gjatë, ajo e grave beqare ose me një marrëdhënie të re ose jo-serioze.

Rezultatet janë të qarta, sepse gratë e grupit të parë kanë shtuar mesatarisht 5 kg gjatë periudhës së hulumtimit. Midis tyre, disa gra kanë shtuar 4 kg në vit. Në të kundërt, gratë beqare ose në një lidhje jo të paqëndrueshme kishin një mesatare më të ulët prej 30% në krahasim me grupin tjetër.

Nëse kjo mund të ndihmojë që burrat të ndihen më mirë, këto statistika nuk janë vetëm për gratë. Po, madje edhe meshkujt në një marrëdhënie të qëndrueshme kanë tendencë për të shtuar në peshë. Ky është një tjetër studim i kryer nga Universiteti i Dallas, Texas, ku ata shqyrtuan çifte të qëndrueshme të formuara nga burrat dhe gratë.

Në këtë mënyrë kuptojmë se pse ky trend është mjaft i thjeshtë. Ata që janë në një marrëdhënie të lumtur, kanë jetuar së bashku për shumë vite ose janë martuar, kanë marrë një rrugë që nuk do të ndryshojë më. Për këtë arsye ndihen më mirë, më të lirë dhe më të lehtë.

Ata që janë vetëm, kanë filluar një marrëdhënie për një kohë të shkurtër ose janë të martuar, por përballen me probleme në çift, janë në dijeni të “rrezikut”, prandaj i japin më shumë rëndësi pamjes fizike dhe mirëqenies personale.
Le të mos harrojmë, se një marrëdhënie e lumtur mbetet kështu vetëm nëse kultivohet … madje edhe duke treguar kujdes për veten!