Kos dhe çokollatë. Kaq ju duhet për të hidratuar tërësisht trupin tuaj - AlpeGossip
Kos dhe çokollatë. Kaq ju duhet për të hidratuar tërësisht trupin tuaj

Kos dhe çokollatë. Kaq ju duhet për të hidratuar tërësisht trupin tuaj

Ne do t’ju tregojmë dy receta të thjeshta për të hidratuar dhe ushqyer trupin dhe fytyrën me kos dhe çokollatë.

Për recetën e parë, që ka kosin si përbërës kryesor, do t’ju duhet të keni:

  • 2 lugë kos natyral (mundësisht organik)
  • 2 lugë vaj ulliri ekstra të virgjër
  •  5 pika vaj esencial të livandos
  •  5 pika vaj esencial të pemë së çajit.

Udhëzime: 

  • Për ta përgatitur ju mund të procedoni në dy mënyra. E para, duke i kombinuar dhe përzierë të gjithë përbërësit në një enë derisa të fitoni një masë shumë homogjene, ose duke i vënë të gjithë në një kavanoz të vulosur me kapak dhe duke i shkundur fuqishëm për përzierjen.
  • Në pak minuta ju do të keni marrë një hidratues të shkëlqyer dhe ushqyes për trupin dhe fytyrën. Nësë nuk e përdorni të gjithë, ruajeni në frigorifer dhe përdoreni brenda 10 ditëve. Mos harroni ta shkundni masën çdo herë që do ta përdorni dhe aplikojeni në lëkurën e pastër dhe të thatë.

Dhe tani le të shohim recetën e kremit hidratues me çokollatë: 

Për këtë ju duhet të keni:

  • 30 gr. çokollatë e zezë (minimumi 70% kakao)
  •  50 gr. mjaltë të mirë
  •  50 gr. vaj kokosi
  •  1 lugë vaj susami të shtrydhur në të ftohtë
  •  20 pika vaj esencial portokalli të ëmbël
  • 10 pika vaj mente

Udhëzime: 

  • Le të nisim me përgatitjen. Si fillim, shkrini në një tenxhere mjaltin dhe vajin e kokosit. I shtoni çokollatën dhe vajin e susamit dhe i përzieni mirë derisa të përfitoni një përbërje homogjene.
  • E hiqni nga zjarri që të ftohet, por duke e përzierë dhe duke i shtuar pak nga pak vajrat esencialë. Në përfundim, e transferoni në një tas qelqi  dhe e lini të ftohet për të paktën 1 orë.
  • Në këtë pikë, kremi juaj hidratues është gati për t’u përdorur. Mund të ruhet në frigorifer për të paktën 4 muaj, ndërsa jashtë nga frigoriferi duhet të përdoret brenda dy muajve.