KUJDES! Dhjami i barkut nuk është vetëm një problem estetikë – AlpeGossip
KUJDES! Dhjami i barkut nuk është vetëm një problem estetikë

KUJDES! Dhjami i barkut nuk është vetëm një problem estetikë

Yndyra abdominale, tha ndryshe ajo e barkut është një lloj dhjami që është problem për t’u eliminuar, shkruan melarossa.it.

Mund të ketë shumë të ndryshme, por një gjë është e sigurt, ajo nuk është vetëm një problem estetik.

Ndërkohë, është e rëndësishme të theksohet se dhjami në bark nuk është i njëjtë, pasi në fakt disa lloje të ndryshme dhjami.

Ajo që quhet yndyrë e barkut, në faktin e depozitave të yndyrës viscerale, e cila është zgavrës së barkut, e gjithë në organet e brendshme.

Nga ana tjetër, dhjami nënlëkuror është ai që depozitohet në sulm, sipërfaqja e barkut dhe shërbimi për mbrojtjen e mjekësisë: referenca është barku klasike, pra dhjami në bark që të gjithë e luftojmë çdo ditë.

është yndyra e barkut?

Yndyra e barkut është një grumbullim dhjamor që përqendrohet nën muskujt e barkut dhe për këtë arsye quhet edhe yndyrë e brendshme.

Është e vështirë për t’u ndjerë mund të përbëjë për rrezikun tonë.

Në fakt është një lloj i veçantë yndyre, sepse çliron adipocitin, molekula që ka në oreksin, lirimin e insulinës, metabolizmin e lipideve.

Prania e saj e tepërt, pra, mund të ketë probleme të ndryshme të ndryshme si infertiliteti, diabeti i tipit 2 dhe problemet kardiovaskulare.

Yndyra e barkut: profit dhe të marrët

Çrregullimet hormonale yndyrë të brendshme. Këto nuk ndodhin vetëm për shkak të faktorëve të tillë, por edhe për shkak të një diete të gabuar ose për shkak të disa ilaçeve.

Yndyra dhjamore viscerale mund të çojë në sëmundje të ndryshme.

Rreziku trupi juaj është i sëmuri me të sindromën, e cila është një sëmundje e sëmundjes që predispozojnë për shumë sëmundje serioze, si diabeti tipit II, infertiliteti, sëmundjet kardiovaskulare, osteoporozën madje edhe tumoret.

Ndër të tjera, edhe një lidhje midis yndyrës së barkut dhe humorit, pasi shpesh prania e yndyrës viscerale shoqërohet me depresion.