KUJDES/ Ja çfarë mund t’i bëjnë mëlçisë tuaj 2 filxhanë kafe në ditë – AlpeGossip
KUJDES/ Ja çfarë mund t’i bëjnë mëlçisë tuaj 2 filxhanë kafe në ditë

KUJDES/ Ja çfarë mund t’i bëjnë mëlçisë tuaj 2 filxhanë kafe në ditë

Efektet shëndetësore të kafesë janë mjaft të diskutueshme.
Varësisht nga kush i kërkoni ato, ju do të merrni përgjigje se kafeja është super e shëndetshme ose tepër e dëmshme.

Por, pavarësisht asaj që mund të keni dëgjuar, në të vërtetë ka shumë gjëra të mira për t’i thënë për kafenë.

Personat që pinë kafe kanë një rrezik më të ulët të sëmundjeve të mëlçisë.

Organi është shumë sensitiv ndaj zakoneve moderne, siç është konsumimi i tepërt i alkoolit dhe fruktozës.

Faza përfundimtare e dëmtimit të mëlçisë quhet Cirrosi dhe përfshin shumicën e mëlçisë..

Pirja e kafes ka një rrezik 84% më të ulët të zhvillimit të cirrozës, me efektin më të fortë për ata që pijnë 4 ose më shumë filxhanë në ditë (

Kanceri i mëlçisë është gjithashtu i zakonshëm, përkatësisht është shkaku i dytë kryesor i vdekjes së kancerit në mbarë botën. Por, pirja e kafesë ulë deri në 40% rrezikun e kancerit të mëlçisë.