MADHËSHTORE/ Shkolla e ndërtuar në pyll shpallet ndërtesa më e mirë në botë (FOTO) – AlpeGossip
MADHËSHTORE/ Shkolla e ndërtuar në pyll shpallet ndërtesa më e mirë në botë (FOTO)

MADHËSHTORE/ Shkolla e ndërtuar në pyll shpallet ndërtesa më e mirë në botë (FOTO)

Një shkollë me konvikt për fëmijët me pamundësi ekonomike në një zonë pyjore në Brazil, ka fituar çmimin e këtij viti për ndërtesën më të mirë në botë.

Children Village, që siguron strehim për 540 fëmijë, mori këtë javë çmimin ndërkombëtar Riba për kushtet e shkëlqyera që ofron.

Shkolla është e vendosur në një fermë të rrethuar nga pylli në shtetin Tocantins.

Ndërtesa është e bërë kryesisht nga druri dhe përmban tre kopshte.

Konviktet në kampusin e shkollës, që rrethojnë kopshtet, dallohen për shkak të dyerve të dizenjuara në mënyrë unike.

Ndërtesa është projektuar nga arkitektët Aleph Zero dhe Rosenbaum.