MËSOJENI TANI/ Ç’thotë forma e vitheve për shëndetin tuaj? – AlpeGossip
MËSOJENI TANI/ Ç’thotë forma e vitheve për shëndetin tuaj?

MËSOJENI TANI/ Ç’thotë forma e vitheve për shëndetin tuaj?

Shumë studime kanë treguar se pjesët në të cilat trupi merr më shumë shëndet, mund të “parashikojnë” gjendjen e zemrës apo problemeve të tjera të shëndetit. Nëse nuk e dinit, forma juaj e vitheve jep sinjalet e para duke ju paralajmëruar se ndaj çfarë gjërash duhet të bëni kujdes.

#1. Vithet tuaja krijojnë një formë katrori.

Kjo formë tregon se ju nuk ushtroheni mjaftueshëm fizikisht, ose thjesht keni zgjedhur të ndiqni programin e gabuar të ushtrimeve. Njerëzit me formë të tillë vithesh kanë zakonisht një metabolizëm të mirë dhe peshën e shtojnë në mënyrë proporcionale. Çfarë rekomandohet për ju?

Bëni kujdes me kaloritë, por s’është nevoja të mbani asnjë dietë. Mirë është t’i kushtoni vëmendje shpatullave tuaja dhe kofshëve.

#2. Vithe në formë zemre

Pjesa më e madhe e shëndetit është e fokusuar në qendër, ndërkohë që beli është i hollë. Vajzat me ketë formë vithesh e kanë të thjeshtë të humbasin peshë.

Nëse kofshët dhe zona rreth belit janë zgjeruar, kjo tregon se po mbani dietën e gabuar, keni lënë pas dore aktivitetin dhe jeni nën presion të vazhdueshëm.

Për ju rekomandohet të konsumoni më shumë proteina, perime dhe fruta. Përqëndrohuni dhe merruni me pjesën e poshtme të trupit. Vrapi dhe ecja do t’ju ndihmonin shumë.

#3. Vithet tuaja formojnë një trekëndësh të përmbysur.

Me kalimin e moshës, shëndeti nga vithet shkon drejt pjesëve të tjera të trupit. Kjo ndodh për shkak se nivelet e estrogjenit bien. Nuk përjashtohen problemet me zemrën, depresionin, kocka të dobëta, probleme me infeksionet urinare.

Rekomandohet: T’i qëndroni strikt dietës suaj. Mbroni zemrën nga dhjamosja dhe ushtrohuni rregullisht.

#4. Formë rrethore e vitheve

Kjo formë vithesh na tregon se kemi të bëjmë me një njeri të shëndetshëm. Gjithçka është në proporcionin e duhur. Merrni kaloritë që ju duhen dhe mos harroni ushtrimet fizike.