Amy Myrdal Miler, dijetar i regjistruar në Institutin Kuzhinor të Amerikës, si dhe Dr. Walter Willett nga Shkolla Publike Shëndetësore e Harvardit, dolën kundër idesë së heqjes së lëkurës së pulave.
Operatori Mill thotë se ndonëse lëkura e pulës shpesh fajësohet për përqendrimin e lartë në yndyrë, ajo është e përbërë kryesisht nga yndyra e pangopur. Yndyra e pangopur është lloji më i favorshëm për organizmin, e gjetur edhe në arra, avokado dhe peshk.
Megjithatë, disa studime dalin kundër kësaj ideje. Ato demonstrojnë se antibiotikët e përdorur në kafshët e zbutura shihen si një ndër arsyet e pengimit të anti-baktereve tek njerëzit.
Megjithatë, as mënjanimi i mishit të pulës në tërësi nuk është një zgjedhje, për shkak të vetive të larta shëndetësore që mund të sjellë ai.